about usSinds mei 2004 zijn wij gevestigd in de Emmastraat 22, en van verre zult u ons al herkennen aan de inmiddels rode zonneschermen. In het pand zat jarenlang slagerij Van Dijk, waaraan veel mensen uit de omgeving een levendige herinnering hebben. Nadat de deur achter de laatste klant voorgoed op slot ging, bleef de voormalige slagerswinkel wel 8 jaar leegstaan.

Geen gezellig aanblik, waar wij graag iets aan wilde doen! Met de komst van De Houtoven is de Emmastraat weer een levendig, kleurig hoekpand rijker! Binnen brandt er een vuurtje in de prachtige koepeloven, het hart van onze zaak. U zult begrijpen dat het bouwen van deze originele Italiaanse oven een groot avontuur is geweest. Met man en macht hebben we eraan gewerkt en we komen er rond voor uit: deze houtoven is onze trots. Hij wordt gestookt met gedroogd essen- of beukenhout. Het is kunst de oventemperatuur op precies hoog genoeg te houden.
  • 7
  • 2
In de oven worden de pizza’s met lange scheppen heen en weer geschoven over de hete, stenen bodemplaat om ze van een knapperige bodem te voorzien. Onze pizzabakkers weten precies waar het heter of minder warm is en voelen met de hand of de temperatuur goed is of dat er nog een blok hout bij moet. Gevoel voor het vak en ervaring gaan hier hand in hand. De deegballen die een etmaal hebben liggen rijzen, worden door een deegrolmachine en de losse pols tot een dun en soepel deeg gedraaid. Dan volgt het beleg met verse saus, allerlei groenten, kaassoorten, salami, ham, vis, schaaldieren. Het bakken vraagt enkele minuten. In de keuken worden salades en pasta’s bereid.
Aanvankelijk waren we een afhaal-pizzeria, maar de gemeente Hilversum heeft ons een horecavergunning verstrekt, zodat u inmiddels al meerdere jaren de pizza of pasta zó uit de oven bij ons kunt eten. Een glaasje heerlijke wijn of wat fris erbij en u bent verzekerd van een smakelijke en gezellige avond uit. We hebben een klein restaurant, dus reserveren kan noodzakelijk zijn. Veel klanten die een pizza mee naar huis willen nemen, bestellen telefonisch, waardoor de wachttijd meestal kort is.

Het team van De Houtoven hecht zeer aan de kwaliteit van de ingrediënten, die met zorg worden ingekocht om een 1e klas product te kunnen bereiden. Ieder medewerker van ons team is een schakel in ons bedrijf om u te bieden wat u verwacht. We stellen een goede, open sfeer zeer op prijs en hopen, dat u met ons communiceert over uw bevindingen.

We hopen u in De Houtoven met veel warmte te ontvangen!