• Home
  • Over de Houtoven

Over de HoutovenDe Houtoven is al sinds mei 2004 gevestigd in de Emmastraat, nummer 22. In het pand zat jarenlang slagerij Van Dijk, waaraan veel mensen uit de omgeving een levendige herinnering hebben. Het pand heeft 8 jaar leeggestaan nadat de slagerij wegging – daar wilden wij graag iets aan doen!

De koepeloven die binnen staat is het hart van onze zaak. We zijn er best trots op, gezien we ‘m zelf gebouwd hebben. Een groot avontuur, dat is duidelijk.
Elke dag wordt deze oven gestookt met gedroogd eiken- of essenhout. Dat slaan we onder de oven op en wordt met lange scheppen in het vuur gelegd. Met de hand wordt gevoeld of de oventemperatuur hoog genoeg is of dat het vuur meer hout nodig heeft. Het is een kunst om de bodemtemperatuur en de rest van de oven precies warm genoeg te houden om knapperige pizza’s te maken!
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
In de oven worden de pizza’s met lange scheppen heen en weer geschoven over de hete, stenen bodemplaat om ze van een knapperige bodem te voorzien. Onze pizzabakkers weten precies waar het heter of minder warm is. De deegballen die een etmaal hebben liggen rijzen, worden door een deegrolmachine en de losse pols tot een dun en soepel deeg gedraaid. Dan volgt het beleg. In de keuken worden salades en pasta’s bereid.
Aanvankelijk waren we een afhaal-pizzeria, maar de gemeente Hilversum heeft ons een horecavergunning verstrekt, zodat u inmiddels al meerdere jaren de pizza of pasta zó uit de oven bij ons kunt eten. Een glaasje heerlijke wijn of wat fris erbij en u bent verzekerd van een smakelijke en gezellige avond uit. We hebben een klein restaurant, dus reserveren kan noodzakelijk zijn.
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Het team van De Houtoven hecht zeer aan de kwaliteit van de ingrediënten, die met zorg worden ingekocht om een 1e klas product te kunnen bereiden. Ieder medewerker van ons team is een schakel in ons bedrijf om u te bieden wat u verwacht. We stellen een goede, open sfeer zeer op prijs en hopen, dat u met ons communiceert over uw bevindingen.

We hopen u in De Houtoven met veel warmte te ontvangen!